Nyheder |

Den nordjyske Skagen mentalitet er at mærke i Skagen Clothing

Skagen Clothing. Nogle kender dem, andre associere måske navnet med noget helt andet end hvad det er. Men det er sådan set meget simpelt. Skagen Clothing er et dansk tøjbrand, som er passioneret omkring sit design og materialevalg. Men hvorfor hedder de så lige “*Skagen Clothing”? Her er svaret, egentlig også ganske simpelt. Navnet trækker naturligvis tråde tilbage til den nordjyske by Skagen. Og netop der øverst i Danmark, er det byen og alt der følger med denne, som har været inspiration til tankerne bag tøjbrandet. 

Der allerhøjest mod nord, findes Skagen. Byen der allerede fra 1800-tallet har inspireret mange kreative mennesker. Mennesker der alle er blevet fanget af byens energi, af Skagens specielle natur og omgivelser. Her er det den unikke natur i Danmarks nordligste by, som har formet, ikke mindst forholdene i landskabet, men i særdeleshed har formet de mennesker der agter at tage rejsen mod den nordligt beliggende by.

Der har været en konstant forandring i Skagen men på trods, er mentaliteten og energi standhaftig. Skagen er som sagt formet af naturen, dette ligeledes ligesom vi alle som individer er formet af vores miljø. Vi følger med forandringer, men bibeholder vores værdier. Dette gør vi alle som mennesker, dette gør Skagen som by, men i særdeleshed gør Skagen Clothing det som tøjbrand. Selvom der er sket meget siden Skagen clothing i maj måned 2021, for første gang gjorde det muligt at købe hørbukser hos dem. Så har de fastholdt deres gode mentalitet og sjæl i brandet.  


Skagen er kendt for mange ting. Særligt for de mange bemærkelsesværdige mennesker, der gennem tiden har betrådt de tilsandede veje i den nordjyske by. Netop mange af disse menneskers bedrifter og værker, fik for første gang lov til at være til “offentlig skue”, da de blev fremvist da Skagen kunstmuseum i 1908 åbnede for første gang. Her er kunsten bevaret for eftertiden, i netop de omgivelser de er skabt i. 

Skagen Clothing har ramt direkte ned i den faste inkarneret “fast fashion” bølge. Men netop her, kan man sige at de tiltrækkes af mentaliteten fra den nordjyske by Skagen. Fremfor at designe styles, som forfalder efter noget tid. Har de fra brandets start, haft et særligt fokus på at udvikle og skabe tøj som nærmere er “slow fashion”. Skagen Clothing kreerer klassiske og stilrene designs. Designes som ikke bare forfalder, fordi der er kommet en ny trendbølge igennem modebranchen. De ønsker at skabe tøj, som kan bruges år efter år. De fastholder netop mentaliteten, som flyder igennem Skagen by. Mentaliteten om at følge diverse forandringer, men samtidig bibeholde essensen af brandet som Skagen Clothing er. De former sig, tilpasser sig. Uden at miste fokus. 


Skagen er en gammel by, med en gammel, men ikke forældet mentalitet. Men i stedet en mentalitet, som også i dag flyder gennem gaderne. Her er det i sær i de senere år, at Skagen har tiltrukket mennesker fra nær og fjern. Mennesker, som alle ønsker at nyde energien og selv være en del af den og med til at skabe den. Og også dette er de hos Skagen Clothing inspireret af. Energien og sammenholdet i Skagen. Og selvfølgelig hele stilen der følger med, når man kommer til Skagen.